Super makkelijke DIY enveloppendoos voor je huwelijk

may and fay blog diy wedding card box (1 van 1)

Een enveloppendoos die je naar eigen stijl kan versieren

Een enveloppendoos voor je huwelijk kun je makkelijk zelf maken. Je kunt ze ook online vinden, maar dan betaal je er meestal flink voor of hij past niet goed bij de stijl van je huwelijk. Tegenwoordig kun je enveloppendozen ook regelmatig vinden bij de Wibra en de Xenos. Die zijn best te doen. Maar als je op zoek bent naar een wat meer chic en meer geklede enveloppendoos, die je makkelijk naar eigen smaak kunt versieren, dan kan je doen wat ik heb gedaan voor mijn huwelijk.

Ik heb eerst heel lang rondgekeken op Etsy en Pinterest (zie mijn bord “weddingdiydef”) om inspiratie op te doen voor mijn enveloppendoos. Daar vind je echt de prachtigste dozen. Vaak kartonnen of beklede dozen, versiert met jute, lint, kant en bloemen in frisse zachte kleuren. En het liefst twee of drie dozen op elkaar net als een taart. Genoeg inspiratie dus.

may and fay blog diy wedding card box 2 (1 van 1)

Dozen van de Ikea als basis

Ik wou een beklede enveloppendoos. Dus ik ben op zoek gegaan naar dozen om te bekleden. En toen vond ik de KVARNVIK dozen bij Ikea! Die waren al gestoffeerd met een soort crème witte jute. Ikea maakt het je altijd zo makkelijk. En ze waren maar €14,95,- voor 3 dozen in verschillende maten. De binnenkant was ook gestoffeerd met een zwart wit geblokte print, maar die zie je toch niet.

Ik heb de middel- en grootste maat doos gebruikt voor mijn enveloppendoos. Mijn toen nog verloofde heeft mij geholpen bij het uitsnijden van de gleuf voor enveloppen in de bovenste doos. Vervolgens sneed hij een groot gat in de bodem van de bovenste doos (ongeveer 1 cm van de rand) en een even groot gat in de deksel van de onderste doos. Vervolgens heb ik de bovenste doos op de onderste doos geplakt.

Versieren van je enveloppendoos

Je kunt de doos helemaal naar eigen smaak en de stijl van jouw huwelijk versieren met lint, kant, bloemen, pareltjes, steentjes, veertjes of wat dan ook. Ik heb lint gekocht bij de Schröder, kant bij de Blaak markt in Rotterdam en de pareltjes (lagen in rijen op een plaklintje, heel handig) bij een euroshop waarvan ik de naam ben vergeten. Ik heb textiellijm gebruikt om alles mooi op te plakken. Het taartplateau van hout heb ik gekocht bij de Blokker.  Ik was echt heel snel klaar met het maken en versieren van de doos.

may and fay blog diy wedding card box 3 (1 van 1)

Mijn enveloppendoos paste perfect bij mijn ‘bohemian chic’ huwelijk

Het thema van mijn huwelijk was ‘bohemien chic’ met veel poederkleuren (vooral roze) en natuurlijke materialen (zie mijn Pinterstbord “My bohemien chic blush weddinginspiration”). De enveloppendoos paste prachtig bij de rest van de aankleding en decoratie op mijn huwelijk. Op mijn huwelijk stond deze doos op een, met een kante loper beklede, houten dressoir. Samen met de zelfgemaakte bedankjes (karntonnen doosje, beplakt met lint en een zelfontworpen label) en een zelf ontworpen ingelijste poster met ‘bedankt’ erop en een bloemstuk met pioenrozen. Zie je het al voor je? Ik was er helemaal blij mee. Aan het eind van de avond zat de doos vol met leuke kaarten, geld en cadeaubonnen.

Een tweede ronde voor mijn enveloppendoos

Deze foto’s van de enveloppendoos op mijn blog heb ik weken na mijn huwelijk gemaakt. Zelf toen zag de doos er nog als nieuw uit.  Het zijn stevige dozen en de bekleding blijft er goed uitzien. Er was zelf geen pareltje af. Alleen de linten hadden wat gerafelde eindjes. De dozen konden nog makkelijk een tweede ronde mee. En dat is ook gebeurd! Het stel waar ik ook de trouwuitnodiging (zie hier op mijn blog) voor had ontworpen heeft mijn enveloppendoos overgenomen. Op hun huwelijk zag ik mijn doos terug op een mooie ingerichte tafel in de aankomsthal. Love it!

Ik zie graag jullie DIY enveloppendoos!

Gerelateerde berichten