Het werk van Sherril Defoe: een verhaal over krachtige, kleurrijke vrouwen met een hoog fashiongehalte

May and Fay blog Print Spa day by Sherill Defoe from Defoe Studio
Spa day by Sherill Defoe from Defoe Studio

Ik was direct fan van het werk van Sherril Defoe

Ik was direct een fan van Sherril Defoe! Vanaf de eerste afbeelding van haar werk die ik tegenkwam op Instagram. Inspiratie opdoen is een belangrijk onderdeel van mijn werkproces als beginnende grafisch designer. Het constant herontdekken van wat ik mooi en belangrijk vind en wat dicht bij mij staat, helpt mij om te focussen op wat ik wil zijn en uitdragen met mijn eigen werk.

May and Fay blog Print Wanderlust by Sherill Defoe from Defoe Studio.jpg
Wanderlust by Sherill Defoe from Defoe Studio

Inspirerend, vrouwelijk en krachtig

Ik ben het werk van Sherrill Defoe van Defoe Studio op Instagram tegengekomen via een aantal donkere beautybloggers die ik volg. Beauty is niet het onderwerp waar ik mij in mijn eigen werk en op mijn blog op richt, maar als donkere vrouw die wel van beauty houdt, doe ik graag inspiratie bij hen op. Ook over bloggen en business kan ik veel van hen leren. Ik ontdek via deze beautybloggers ook heel wat inspirerende personen op het gebied van art en (grafisch) design in Nederland, die ik nog niet eerder ben tegengekomen. Waaronder dus de Nederlandse Sherrill Defoe afkomstig uit Curaçao. Ik vind haar vrouwelijke, positieve, moderne werk mooi, krachtig en inspirerend.

Endless summer by Sherill Defoe from Defoe Studio
Endless summer by Sherill Defoe from Defoe Studio

Veel gevoel voor kleurgebruik en prints

Het werk van Sherill kenmerkt zich door het portretteren van krachtige donkere vrouwen, door strakke, zwarte omlijningen, geometrische achtergronden, met veel gevoel voor kleurgebruik en prints, maar zacht voor het oog door gebruik van pastelkleuren en met een hoog fashiongehalte. Zij heeft ook prachtige zwart-wit werk.

May and Fay blog Print Geek squad by Sherill Defoe from Defoe Studio.jpg
Geek squad by Sherill Defoe from Defoe Studio

Wie is Sherril Defoe?

Haar werk maakt dat je meer wil weten over Sherrill Defoe. Op haar Instagram– en Etsy profielen of bij haar afbeeldingen op IG schrijft ze nauwelijks iets over zichzelf. Door verder onderzoek op Google ben ik erachter gekomen dat ze begin twintig is, geen specifieke grafische achtergrond heeft en veel inspiratie haalt uit de mode en uit ‘blackhair’. Hoe dan ook, haar prille onderneming is op basis van alleen al haar talent en werk, indrukwekkend en opvallend en zal alleen nog maar succesvoller worden. Haar werk vertelt een verhaal over krachtige, kleurrijke, modieuze vrouwen, waar ik mij door aangesproken voel en die ik wil blijven volgen.

Inspiratie voor interieurstyling

Haar werk past heel goed bij mijn interieurstijl: een mix van Scandinavisch, bohemien, vintage en een duidelijke liefde voor grafisch werk, contrasten en pastelkleuren. Haar Spa Day print zou mooi in mijn badkamer passen. De kleuren en stijl van de print zou ik dan gebruiken als inspiratie voor leuke accessoires voor de badkamer. Misschien doe ik dat wel!

Een aanrader voor de vakantie: Een kleurboek van haar werk

Mocht je geïnteresseerd zijn in haar werk en nog geen keuze kunnen maken, koop dan haar prachtige kleurboek met haar werk om zelf in te kleuren. Een aanrader voor de vakantie!

Het werk van Sherril Defoe kun je kopen via haar shop Defoe Studio op Etsy. Ook kun je haar volgen op Instagram via @defoestudio.

Welke grafisch designer, vormgever of ontwerper inspireert jou? Laat het mij weten!

Gerelateerde berichten