Zomertrend 2016: Cactus in bloei

May and Fay Blog-Cactus and bloom collage
Credits: 1) Taart met cactus gevonden op Pinterest: source unknown (website lijkt niet meer te bestaan), 2) Weddingstationary van Shannon Kristen via Shannon Kristen Blog, 3) Waterverf cactus van Yao Cheng via Yao Cheng Design, 4) Zangeres FKA Twigs met cactusprint via Pinterest: source unknown.

De cactustrend zien we al een tijdje, maar ik blijf het leuk vinden.  Ik oefen de laatste tijd veel met het fotograferen van bloemen. Dus dit jaar trekken bloeiende cactussen extra mijn aandacht.

May and Fay Blog - cactusinbloomcollage 2
Credits: Foto’s van de cactussen gevonden op Pinterest: source unknown

Bloeiende cactussen blijf ik bijzonder vinden. Het contrast is enorm. Cactussen zijn grof, stekelig, een beetje grauw en kunnen groeien in een droog en heet klimaat.  En wanneer de cactus in bloei staat komen er ineens prachtige, kleurrijke, verfijnde, luchtige bloemen te voorschijn. Een cactus in bloei is magisch om te zien. Ik houd wel van deze vreemde planten.

Je ziet de bloeiende cactus nu steeds vaker verschijnen op posters, woondecoratie, kleding en als aanleiding op feesten. Bloeiende cactussen op een huwelijk zijn mijn favoriet! Bijvoorbeeld dinertafels aangekleed met bloeiende cactussen en prachtige bohemien stijl huwelijksuitnodigingen en postzegels met bloeiende cactussen.

Ik voorspel dat de cactustrend nog lang niet voorbij is. Deze zomer zien we veel bloemen met een ereplaats voor de bloeiende cactus!

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten